SPY STORY
28. října 880/16 Jeseník
Poslední změna:
neděle 16. června

SPY STORY - Divadlo

16.06.2024 od 18:00 do 20:00 hod.
Divadlo Petra Bezruče, Jeseník | Mapa

aneb Příliš mnoho agentů

Studenti jesenického gymnázia uvádí zbrusu novou, ztřeštěnou komedii na motivy textu hry klasika americké postmoderny Woodyho Allena, jejíž pozadí v kontextu současného globálního politického dění nabývá opět čím dál více na své aktuálnosti.

Příběh veselohry plné situačního humoru se strhne okolo jednoho absurdního podezření ze špionáže. Ovšem každé drobné nedorozumění na poli světové diplomacie může ve zjitřené atmosféře hrozícího jaderného konfliktu fungovat jako spouštěč něčeho většího než jen běžné diplomatické roztržky… Co se tudíž začne náhle dít za zmatky, když do sídla jinak poklidné ambasády Spojených států amerických v jakési socialistické zemi za železnou oponou zničehonic vtrhne místní tajná policie a najde zde neschopný diplomatický personál, léta ukrývaného disidenta, svéráznou kuchařku a konečně hledanou trojici nedobrovolně uvězněných Američanů – nevinných, zmatených turistů, které považuje za špiony? A co když se do nastalé svízelné diplomatické situace připlete královská návštěva a v těsné blízkosti ambasády, okupované kontrarozvědnými silami, vypuknou občanské pouliční nepokoje namířené proti americkým narušitelům? A jakou roli v tomto učiněném blázinci sehraje idol rokenrolové popkultury? Uvidíte na premiéře představení prodchnutého melodiemi písní Elvise Presleyho v nastudování studentského Divadelního souboru Nezakopneš.

Režie Michaela Janská a Michal Dobeš. Během představení zní opakovaně výstřely a jako rekvizity jsou použity makety střelných zbraní.

Délka představení: cca 75 min.

PROGRAM 

Vstupné: 120 Kč, studenti a senioři 80 Kč. Pořádají MKZ Jeseník a SVČ a zp DVPP DUHA Jeseník.

KOUPIT VSTUPENKY  

Další divadlo
0%
akce ve středu 22. května 2024
akce v sobotu 08. června 2024
akce v pátek 14. června 2024
COMAR IN THE CUBE - KONCERT
pátek 14. června

COMAR IN THE CUBE - KONCERT / Divadlo

Duo Honzy Ražnoka, autorského písničkáře - akustická divočina, syrová lyrika, punková komi
14.06.2024 od 19:00 do 21:00 hod.
Vinckovo kafe, Jeseník | Mapa
akce v sobotu 15. června 2024
akce v sobotu 22. června 2024
Počasí
14.4 °C
Webkamery
Ubytování
Slevová karta Yescard
Doprava v Jeseníkách
SOS